Een gezellige geschenkenveiling

.

Op zaterdag 7 oktober was het een komen en gaan in onze kerk. Koopjesjagers of mensen die even een kijkje kwamen nemen.

Het was, ondanks de regen, een gezellige drukte. Een groot deel van de dag konden bezoekers lekker struinen.

Even een kopje koffie met een oliebol of een plakje cake terwijl men een praatje aanknoopte met een oude bekende of met iemand die net mooie spullen gekocht had.

De vrijdag daarvoor werd bekeken wat de beste optie was: binnen of buiten de kramen opzetten. Het weer beloofde niet veel goeds. Er werd besloten alles wat betreft de Boeken- en Snuffelmarkt, de koffiecorner en bloemenkraam in de kerk te situeren.

Daartoe werden alle stoelen uit de kerk aan de kant geschoven om ruimte te maken de kramen op te zetten. We wisten niet welke de opstelling het beste zou zijn om toch zo veel mogelijk ruimte te hebben voor de markt.

Door proefopstellingen slaagden wij erin het maximale te bereiken.

 

De tijd liet het toe om al veel spul de kerk in te rijden. Zo werd er tijdwinst geboekt voor zaterdagmorgen. De vrijwilligers konden direct aan de slag met uitpakken.

.

Zaterdagmorgen hebben we de grote tent opgezet, zodat Harm ook een fijne en beschutte werkplek had om de heerlijke oliebollen te bakken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De kraam voor de verkoop van bloembollen was ook buiten om wat actie op het voorplein van de kerk te hebben.

 

Het besluit van die vrijdag om het vee niet te laten komen was moeilijk. Maar achteraf terecht. Het weer bleef slecht en er zouden dus weinig kinderen bij de dieren zijn. Daarom ook geen springkussen en de pony’s bleven op stal.

 

Het optreden van de “Delta Singers” bracht de stemming er goed in. Leuke liedjes horen in een kerk met een goede akoestiek is altijd een feestje. Er waren trouwens meerdere muzikaal optredens, voor het eerst was er ook het optreden van de band “Vet Wild” en later  de zangeres Anita Sanders. Allemaal zeker voor herhaling vatbaar. Buiten regende het maar binnen kreeg je het vanzelf warm van deze muziek.

Rond 12.45 begon de geschenkenveiling.

Met in de hoofdrol onze nieuwe veilingmeester John Vink.

Zijn vuurdoop heeft hij glansrijk doorstaan! Totaal heeft deze dag €1000,- meer opgebracht dan verleden jaar. Dus ruim €13.500,00. Let wel, dit is het netto resultaat!

Dit bedrag komt geheel ten goede aan het onderhoud van de kerk. Daarmee kunnen de kachelinstallatie, de sierankers in de pastorie-muren en het opknappen van de toiletgroep worden aangepakt.  Heel veel dank aan iedereen die deze dag hebben doen slagen.

Niet onvermeld moet worden dat er een fantastische loterij was met als hoofdprijs een mooie Full LED TV die gewonnen werd door Gerda en Ben.