Geschenkenveiling, altijd gezellig

.

 

Op zaterdag 6 oktober waren de vrijwilligers al vroeg uit de veren. Zaterdagmorgen om 07:00  uur liepen er al zo’n 20 vrijwilligers in en rond de kerk. Zij hadden alles in orde gemaakt voor de jaarlijkse geschenkenveiling.

                                                De marktkramen waren opgezet, in de pastorie- tuin was een afrastering gemaakt voor pony’s en kalveren. Oliebollen lagen te borrelen in de pan. In de kerk was de Boekenmarkt opgezet, waar honderden boeken op hun nieuwe eigenaar lagen te wachten. Kortom, iedereen was er klaar voor.

De zon scheen uitbundig en om 9:00 uur was het dan zover. Al direct stonden de handelaren en de verzamelaars klaar om hun slag te slaan. Buurtbewoners en parochianen begonnen vaak eerst aan een kopje koffie met een oliebol of een stukje taart.

Het werd gezellig druk, om 11:00 uur traden de Delta Singers uit IJmuiden op, buiten voor de kerk. Zo kon iedereen genieten van hun muziek.                                        Om 12:30 uur ging de geschenken- veiling van start en werden alle fruitmanden, vleesschotels, saladeschotels, bloemstukken en planten bij opbod verkocht in een gezellige sfeer. De veiling werd weer een prachtig evenement. Mede dankzij de vele sponsoren en alle vrijwilligers werd er zo weer een fantastisch bedrag bij elkaar gewerkt voor het onderhoud van het prachtige kerkgebouw: Het hart van Driehuis. 

Maar bovenal was het een zeer gezellige dag, waarbij veel omwonenden en geïnteresseerden langskwamen om even de sfeer te proeven rondom onze kerk. En dat is wat we willen zijn: een kerk midden in de samenleving!