Donderdag: begin van de festiviteiten

.
Wat er allemaal gebeurde op donderdag 4 april en vrijdagmorgen 5 april.

 

 

 

Rondleiding van bijna 400 kinderen van de Jan Campert en van de Toermalijn door de kerk  op donderdag en gedeeltelijk ook vrijdag. De kinderen kwamen per klas, na een half uur moesten ze plaats maken voor de volgende klas.  Nel Warmerdam vertelde enthousiast over kerk en de mooie glas in lood ramen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donderdagmiddag was het een drukte van jewelste in de Parochiezaal. Op 15 tafels werd er geklaverjast, meer tafels opstellen voor het klaverjassen ging gewoon niet. Gekaart werd er om mooie prijzen. Er werd wel entreegeld gevraagd maar tijdens het kaarten waren de drankjes/hapjes gratis.

 

        

               

‘s-Avonds heeft de burgemeester van Velsen, Frank Dales samen met de pastoor George Paimpillil de nieuwe Driehuis vlag gehesen. De burgemeester hield een warm pleidooi om mensen niet alleen te laten staan maar samen te bouwen aan hechte gemeenschappen. Hij roemde de parochianen van de Engelmunduskerk vanwege hun omzien naar elkaar.

Daarna begon boeiende lezing van Fred Schweitzer.

 

Veel werk en aandacht heeft de archiefgroep besteed aan de tentoonstelling.Foto’s vertellen de geschiedenis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar misschien ging de meeste aandacht wel uit naar het jubileumbier dat speciaal voor het 125 jarig bestaan van de Engelmunduskerk gebrouwen is. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto’s uit het verleden, met afmetingen van 2,5 bij 3,5 meter staan buiten langs de straat, ter ere van het 125 jarig bestaan. Het zijn in totaal 5 foto’s, twee er van zijn opgenomen op deze website.