Zo was het vrijdagavond!

.   

 

 

Vanaf 19:30 uur was er het eerste Engelmundus muziekcafé met optredens van de plaatselijke bands. Het werd een gevarieerd programma. De muziekgroepen wisselden elkaar af.

De 5 koppige coverband Ampless speelde op het altaar bekende nummers. De hoge ruimte van de kerk is heel geschikt om de muziek van de band akoestisch geweldig te laten horen. Hoe toepasselijk was het dan ook dat zij het nummer “There must be an angel” ten gehore brachten. 

Even later werd Ampless afgewisseld door Nes. Nu kon je luisteren naar Albert en Arjan Steltenpool en Rowan van Nes die onvervalste Nederlands talig foky popmuziek vertolkte. De liedjes hadden soms een historisch tintje, waarbij de West Friese Folkmuziek niet ontbrak. Zij stonden achterin bij de Mariakerk. Met veel plezier speelden zij hun repertoire. 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Tijdens de muziek kon met de tentoonstelling bezoeken, de foto’s werden goed belicht. Voor sommige aanwezigen herleven daardoor weer oude tijden. Terwijl men zo aan het kijken was en de muziek in de oren klonk kwam John Groenendaal langs met een heerlijke schotel met verschillende soorten worst en kaas. John en Loes boden deze en andere schotels gratis aan om de feestvreugde te verhogen.

      

Na Ampless en Nes speelde de band Phased. Deze muziekband bestaat uit zes talentvolle jongeren die enthousiast bekende nummer speelden.