ORGELTOCHT OOK IN ONZE KERK

..

Nergens zijn zoveel orgels te vinden als in de regio Noord-Holland! Daarom klinken ook dit zomerseizoen een groot aantal van deze instrumenten tijdens de Orgeltochten Noord-Holland. Orgelliefhebbers en geïnteresseerden zijn welkom op deze tochten door het mooie landschap langs prachtige instrumenten in bijzondere kerken.
Op vier zaterdagen (23 juli, 30 juli, 6 augustus, 13 augustus) voeren de Orgeltochten langs (dorps)kerken met historische orgels. Iedere tocht biedt klassieke ingrediënten: kwalitatief goede muziekprogramma’s, eeuwenoude instrumenten en bijzondere kerken. De gebouwen liggen redelijk dicht bij elkaar zodat veel mensen de fiets gebruiken om van de ene naar de andere kerk te gaan.  De tweede serie concerten van dit jaar is op zaterdag 30 juli a.s. onder leiding van organist Aart Bergwerff. Het programma van de orgeltocht in Velsen-Zuid, Driehuis en Beverwijk op
zaterdag 30 juli is als volgt:
10:30 uur: Velsen-Zuid – Engelmunduskerk – Kerkplein 1, (Flentrop orgel 1973)
12:00 uur: Driehuis – H. Engelmunduskerk – Driehuizerkerkweg 113 ( J.W.Walker orgel 1865)           14:30 uur: Beverwijk – Grote Kerk Beverwijk – Kerkstraat 37A (C.Müller orgel 1756).
Iedereen kan deelnemen aan deze muzikale verrassingstocht zonder opgave vooraf.              Deelname is € 15 per persoon, inclusief programma, exclusief lunchkosten. U kunt er ook voor kiezen om alleen één orgelconcert bij te wonen, de kosten zijn dan € 5.
Het volledige programma met de te bezoeken kerken en alle praktische informatie is te vinden op www.orgeltochtennoord-holland.nl