Actie behoudt hart van Driehuis

<

Helaas konden de Geschenkenveiling en de Boeken- en Snuffelmarkt niet doorgaan in oktober en later bleek dit ook te gelden voor de Boeken- en Snuffelmarkt in maart van dit jaar. Gezellige evenementen die altijd flink geld opleveren voor het behoud van onze kerk. Vandaar dat er in december 2020 een flyeractie is geweest voor het hart van Driehuis.

Een aantal vrijwilligers zijn langs de deuren gegaan en hebben honderden flyers in de brievenbussen gestopt. Het doel van de actie was om geld in te zamelen voor het broodnodige onderhoud aan de kerk of aan de pastorie. De pastorie heeft nog een oud pannendak zonder isolatie. Op de zolder kijk je zo tegen de achterkant van de pannen aan, heel veel gestookte warmte van de begane grond of van de eerste verdieping verdwijnt “regelrecht” via het dak. De gas- en electriciteitsrekening bedroeg alleen voor de pastorie voor 2020 maar liefst € 7.975.

Wat een enorm bedrag is als dat vergeleken wordt met gas- en electriciteitskosten van onze woonhuizen in Driehuis. De actie voor het behoud heeft het mooie bedrag van € 12.036 opgeleverd. Een fantastisch bedrag waar wij u van harte voor bedanken! Vanwege de hoge energiekosten van de pastorie hebben we inmiddels offertes door aannemers laten uit- brengen om de zolder van de pastorie grondig te isoleren. De aanbesteding zal snel zijn geld opleveren! Als het werk er op zit worden de kosten gepubliceerd en ziet u wat er met uw geld gebeurd is. Nogmaals onze hartelijke dank.