“Mensen nabij zijn”.

9 september komt Leo Fijen

<

Op 9 september komt om 20:00 uur tv-journalist Leo Fijen naar Driehuis om te praten over hét thema: wat kan de lokale geloofsgemeenschap doen om na corona weer mensen nabij te zijn, waar liggen de kansen voor de parochie en hoe kunnen afzonderlijke kerkleden hun verantwoordelijkheid nemen? Na corona is de kerk weer gaan draaien en de vraag is: komen de mensen weer terug naar de vieringen en, zo niet, hoe kun je deze mensen dan toch bereiken? 

Heeft de kerk nog andere opdrachten dan de liturgie en hoe gaan we dat doen met de beperkingen die er nog zullen zijn? Leo Fijen, bekend van het geloofsgesprek op televisie op de zondagochtend bij de KRO, komt met concrete voorbeelden die na te volgen zijn en geeft iedereen op deze avond tien punten mee die de kerk weer vitaliteit zullen geven. Kom dus naar deze avond met Leo Fijen, als opening van het kerkelijk seizoen. Leo Fijen komt graag want voor hem is het een terugkeer naar de tijd van zijn jeugd, hij deed ooit het gymnasium in de school achter de Engelmunduskerk.

Iedereen is welkom. Heeft u belangstelling, dan kunt u zich aanmelden op franciscusredactie@gmail.com. De corona regels zijn van toepassing en dat betekent dat de kerk/parochiezaal slechts beperkt toegankelijk is. De toegang is gratis, bij de uitgang kunt u uw eventuele bijdrage deponeren om tegemoet te komen in de kosten.