DANK U VOOR UW HULP!

<

Op 24 februari hebben wij een succesvolle inzamelingsactie voor Oekraïne in de Engelmunduskerk en de Mariakerk gehouden. Er stonden 113 bananendozen klaar om gevuld te worden. Blijkbaar lazen veel mensen over de actie in de kranten of werden gemotiveerd om spullen te brengen door hetgeen verteld werd in de kerken. Er werd rijkelijk gegeven. Mensen, enorm bedankt! Allemaal om het lijden van de mensen in Oekraïne te verlichten.

Twee jaar geleden liep het echt storm, nu was het wat rustiger. Er werd toen van alles gebracht. Nu was er een duidelijke lijst waar behoefte aan was. We hadden tijd om de dozen goed gesorteerd in te pakken of bijvoorbeeld slaapzakken bij elkaar in vuilniszakken te doen. Op die manier konden we aan het begin van de middag de twee autobussen van  Dutch Civilian Action gaan vullen en werd later de Engelmunduskerk op orde gebracht voor de komende vieringen. Veel droog voedsel, soep in blik, babyvoeding, verband en bijvoorbeeld speelgoed werd er gebracht.

Er waren mensen die zelfs met kleine volle bananendozen kwamen aanzetten die ook al geëtiketteerd waren, er stond bijvoorbeeld met grote letters erwtensoep, havermout of pannenkoekenmeel op. In de Engelmunduskerk alleen al werden ruim 60 dozen tot de nek toe gevuld met verkregen artikelen. De slaapzakken niet meegeteld. Acht vrijwilligers namen alle goederen steeds in ontvangst.

Nadat alles was ingeladen reden de bussen naar de Mariakerk. Ook daar waren de vrijwilligers flink in touw. De opbrengst van de kerken was zo groot dat één van de bussen de volgende dag weer naar de Mariakerk reed om meer goederen op te halen.

De autobussen van Dutch Civilian Action zijn enkele dagen geleden in Oekraïne aangekomen op hun 19e missie in dat land. De ingezamelde goederen uit Driehuis en Haarlem-noord zijn meegegaan en worden gedistribueerd in dorpen in de buurt van Avdiivka. In deze plaats heeft de organisatie vorig jaar persoonlijk hulp verleend, recent is die plaats volledig in Russische handen gevallen en zijn de bewoners die er nog waren, overgebracht naar andere delen van Oekraïne.

De organisatie helpt in die dorpen, onder andere een ziekenhuis met 20 ouderen. Ook worden kansarme kinderen geholpen die niet naar school kunnen, en geen schoolmaaltijd krijgen omdat de scholen gesloten zijn. Het internet is niet  bruikbaar om online lessen te volgen.

Kortom uw ingebrachte goederen komen goed terecht. Nogmaals enorm veel dank!